Занимљивотси о планини Ртањ



Ртањ је једна од многих планина у централној Србији.  Али поред тога она крије и још пар занимљивих ситница које ће вас можда занимати. Рецимо довољно је да се удаљите мало и баците поглед на њу. А онда ћете брзо рећи нешто попут - мајку му па ово је пирамида. Заправо толико савршена пирамида да је чак чувени писац научне фантастике Артур Кларк сматрао да се у планини крије пирамида, односно најстарија творевина ванземаљске цивилизације.

Артур Кларк који је написао Одисеју и предвидео многе ствари које су се заиста већ догодиле. Ок, сада вам је ваљда јасно да Ртањ никако није обична планина.

Неки љубитељи научне фантастике су чак убеђени да се у планини крије свемирски брод који ће пред сам смак света полетети, а сви који се ту затећи ће моћи да крену ну свемир на далеко али врло лепо место.

Управо због тога крајем 2012. године, пред очекивану апокалипсу, људи широм света су плаћали и на десетине хиљада евра за смештај на нашој планини Не брините се, и без смака света планину Ртањ окружују бројне мистерије.

Рецимо локално становништво је сасвим убеђено да се у пећинама у унутрашњости планине налази до сада невиђено благо. Легенда каже да је врху планине живео чаробњак који је чувао огромно богатство. Које никада није пронађено.

Ни то није све. За Ртањ се везује и прича о богатој јеврејској породици Минх која је поседовала параћинску фабрику штофова, а касније и ртањски рудник каменог угља. Јулиус Минх извршио је самоубиство под потпуно неразјашњеним околностима, а његова супруга Грета је саградила црквицу-капелу на врху планине Ртањ.
А онда је срушена до темеља.
Па зато што сви мисле да је испод ње било скривено благо богатих јевреја. Ни то благо још није пронађено.

Уз све то постоји заиста пуно сведока паранормалниха појава које се често дешавају око планине. Немојте се изненадити ако тамо видите светлеће лопте, неидентификоване летеће објекте или ако инструменти измере чудна зрачења и енергетска поља. И ко зна шта још.
Није вам доста?

Ок, онда би требало да знате да су Немци за време другог светског рата пронашли на Ртњу једног Грка који не зна како се ту нашао, пошто је последње чега се сећа било да је чувао своје овце. Као и да је управо 1800 и нека година а не средина 20 века.  И постоје документи о том случају.
Дакле врло чудно место тај Ртањ...



планина Ртањ


капела Ртањ

Коментари

  1. Бојана, једини недостатак и то битан, јесте што не видим ко је аутор овог блога (твоје име и презиме). Рекао сам да је то обавезно. Без обзира на све, ипак ћу ти дати оцену 5.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар